Jobb

Säljare till Topcon Scandinavia AB

 

 

Företaget

Topcon Corporation med säte i Tokyo, Japan, är ett internationellt företag med flera verksamhetsgrenar, där oftalmologi/optometri är en av de mest kända. Totalt är vi runt 4500 anställda världen över och även noterade på Tokyobörsen. Läs mer på www.topcon-medical.se

Topcon Scandinavia är ett av 75 dotterbolag, fullt ut specialiserat på oftalmologi/optometri och baserat i Mölndal utanför Göteborg. Vår produktmix innehåller ett av världens största urval av precisionsinstrument från en och samma tillverkare, allt från unikt avancerade OCT-lösningar, biometrar, kirurgiska system för kataraktoperationer, lasrar för bakre segmentet till funduskameror, bildbehandlingsprogram, biomikroskop samt våra välutvecklade och uppskattade refraktionsprodukter. Foroptern Topcon CV-5000 är t.ex Sveriges mest sålda. Inom flertalet produktgrupper är vi världsledande och i Sverige hör vi till de tyngsta aktörerna. Vårt fokus ligger på dialog och att optimera problemlösning tillsammans med våra kunder och det är här du kommer in i bilden.

Arbetsbeskrivning

Till vårt norra distrikt söker vi nu ansvarig säljare gentemot optikersidan med start hösten 2017. Ett mycket fritt och självständigt arbete som ställer stora krav på din förmåga till planering och genomförande av uppsatta mål. Du kan vara verksam i branschen redan idag, som optiker, som säljare i butik, klinik eller med annan relevant bakgrund. Du kan också mycket väl komma utifrån. Branscherfarenhet underlättar men är inget krav. Viktigast av allt är dina personliga egenskaper och din affärsförmåga som vi kommer att fästa mycket stor vikt vid. Det här jobbet kräver en egen motor, förmåga att identifiera och skapa affärer samt att bygga och utveckla personliga relationer på lång sikt. Du är en glad, öppen och social individ med stort intresse för människor och affärer, och du kan arbeta helt självständigt samtidigt som du agerar engagerat i det lagarbete det handlar om.  

Arbetet medför en del resor, främst inom Sverige men även utomlands, då vi flitigt deltar i konferenser och mässor. Du sköter relationerna med samtliga kunder inom ditt distrikt, både fristående och de som tillhör någon av kedjorna. Du ansvarar för försäljningen av instrument och utbildningen av dessa. Ditt arbetsområde omfattar norra delen av landet och du kan därför med fördel ha Stockholm eller motsvarande som bostadsort. Du har eget budgetansvar och till din hjälp finns en omfattande stab av kunniga kolleger inom såväl optometri/oftalmologi, teknisk service samt IT. Hos oss är tonen dynamisk och lättsam och vi lägger stort fokus på våra medarbetares trivsel.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Peter Wenner på 0701-88 92 20. Din ansökan, som vi givetvis behandlar helt konfidentiellt, skickar du före 2017-07-31 till vår VD, pelle.gustafson@topcon.se .Välkommen med din ansökan!