Previous
Next
Tillbaka till nyheter

Maestro2: Helautomatisk OCT med funduskamera & OCT-Angiografi som tillval

Topcon 3D OCT-1 Maestro2

Vi introducerar Maestro2!

Uppföljaren till uppskattade Maestro, en helt automatisk OCT med inbyggd äkta funduskamera och automatisk OCT- Angiografi* i ett och samma kompakta instrument.

 

OCT Vidvinkelscan

Topcon Maestro2 kan scanna en 12mm x 9mms OCT vidvinkelscan och således täcka både macula och papill. Idealiskt bl.a för årliga kontroller eftersom det reducerar mättiden kraftigt. Scanningen tillhandahåller tjocklek och referensdata för retina, RNFL, GCL+, and GCL++ tillsammans med disktopografi.

Riktig funduskamera

Precis som Maestro har Maestro2 givetvis en fullständig äkta funduskamera ombord. Med ett enda tryck på pekskärmen skapar Maestro2 en OCT-scan och avslutar med att ta ett fundusfoto. Det innebär en fantastisk överblick och möjlighet till enkel navigation över OCT och fundus simultant. Maestro2 har också som tidigare en funktion för liten pupill och går även att använda som enbart funduskamera. 

Uppföljningsscan

Med hjälp av den nya funktionen för uppföljningsscan är det nu möjligt att utföra upprepade scanningar i exakt samma position som tidigare. För övervakning av en progression och för uppföljning är detta en ovärderlig funktion.

Omfattande rapportering och underlag för diagnosticering

Topcon Maestro2 kommer med omfattande analysverktyg för macula och glaukom. Användarvänligt och snabbt och all information kan dessutom exporteras vidare till det allsidiga patient- och informationssystemet Topcon Harmony.


Hood Report för Glaukom

Tjockleken på det retinala nervfiberlagret,/RNFL/GCL och mätdata över synnerven i en enda snabb scanning. Nya Hood Glaucoma Report finns som option för Maestro2. Denna innovativa rapport, utvecklad av Professor Donald Hood och baserad på vidvinkelscanningen 12x9mm, förenklar och effektiviserar beslutsprocessen genom sambandet mellan strukturen på GCC/RNF och överlappande synfältsmätning.

 

*Tillval