Previous
Next
Tillbaka till nyheter

Press Release: Topcon tillkännager den europeiska lanseringen av MYAH

MYAH
CAPELLE AAN DEN IJSSEL, NEDERLÄNDERNA - 23 juni 2020 

Topcon Healthcare, en ledande leverantör av medicintekniska produkter och mjukvarulösningar för den globala ögonsjukvården, meddelade idag att de har lanserat ett nytt instrument i den europeiska regionen - MYAH. MYAH är ett omfattande hanteringsverktyg för ögonvårdspersonal som är intresserade av att följa, övervaka och hantera närsynthet och torra ögon inom sin praktik eller forskningsinstitution.

Det mångsidiga allt-i-ett-instrumentet tillhandahåller alla viktiga verktyg som behövs för att stödja myopihantering samtidigt som den erbjuder en plattform för mätning och hantering av torra ögon. MYAH innehåller hornhinnetopografi inklusive keratokonus-screening och pupillometri, axiella längdmätningar genom optisk interferometri med låg koherens, progressionsrapporter för analys av behandlingseffektivitet och en omfattande uppsättning verktyg för utvärdering av torra ögon. Instrumentet är kompakt, lätt att använda och erbjuder snabba mätningar för att säkerställa patientnöjdhet.

Med lanseringen av MYAH uppnår Topcon en milstolpe i kampen mot den globala närsynthetsepidemin. Det uppskattas att 50% av världens befolkning, inklusive europeiska regioner, kan vara närsynt år 2050.

”MYAH är idealisk för att bekämpa de växande problemen med både närsynthet och torra ögonsjukdomar. Dess mångsidighet och användarvänlighet gör det möjligt för yrkesverksamma inom ögonsjukvården att enkelt bygga ut sin tjänst inom praktiken, utbilda patienter om konsekvenserna av närsynthet och torra ögonsjukdomar, hantera patienternas tillstånd och utöka sina tjänsteerbjudanden, säger John Trefethen, global VP för marknadsföring och produktdesign för Topcon Healthcare.

För mer information om MYAH, besök www.topconmyah.com.

Om Topcon Healthcare
Topcon Healthcare ser ögonhälsan annorlunda. Vår vision är att ge vårdgivare smart och effektiv teknik för förbättrad patientvård. I takt med det ständigt föränderliga landskapet inom hälso- och sjukvårdsindustrin erbjuder vi de senaste integrerade lösningarna inklusive avancerad multimodal avbildning, leverantörsneutral datahantering och banbrytande fjärrdiagnostiksteknik. En globalt orienterad verksamhet, Topcon fokuserar på att utveckla lösningar mot
samhällsutmaningar inom domänerna sjukvård, jordbruk och infrastruktur. Inom hälso- och sjukvården omfattar dessa utmaningar ökande ögonsjukdomar, stigande medicinska kostnader, tillgång till vård och brist på läkare. Genom att investera i banbrytande innovationer arbetar Topcon för att göra det möjligt för människor att njuta av god hälsa och hög livskvalitet.

 

 

 

1 Holden, BA, Fricke, TR, Wilson, DA et al. Global prevalence of myopia and high myopia and temporal trends from 2000 through 2050. Ophthalmology. 2016; 123:1036–42. Available from: doi: DOI: 10.1016/j.ophtha.2016.01.006