Previous
Next

Om Topcon

Topcon Scandinavia AB, Mölndal

Topcon Scandinavia AB etablerades 1991 som dotterbolag till Topcon Europe B.V. efter att i många år ha verkat som försäljningsagentur för Topcon i Sverige. Det svenska bolagets historia går så långt tillbaka som 1963. Idag är vi 20 anställda i Sverige. Merparten av oss utgör produktspecialister och säljare, men en stor och väsentlig del består av en omfattande serviceorganisation. Det är den som ser till att du alltid skall få den servicenivå du förväntar dig när det gäller Topcon. Vårt uppdrag vill vi skall vara att så långt det är möjligt göra det omöjiga möjligt, genom konstant utveckling av nya lösningar och nya banbrytande teknologier. Målet skall alltid vara enkelt - att förse dig med den absolut bästa tekniken så att du själv kan lämna bästa möjliga vård och service till dina patienter eller kunder.

Vår produktmix innehåller ett av världens största urval av precisionsinstrument från en och samma tillverkare, vi själva, innefattande allt från unikt avancerade OCT-lösningar, biometrar, kirurgiska system för kataraktoperationer, lasrar för bakre segmentet till rena funduskameror, bildbehandlingsprogram, biomikroskop samt våra välutvecklade och uppskattade refraktionsprodukter. Foroptern CV-5000 är t.ex Sveriges mest sålda. Vad ditt behov än är skall du alltid kunna vända dig till oss för problemlösning, oavsett om du vill projektera en komplett klinik eller butik eller bara behöver en ny provbåge.

Våra lösningar är optimerade utifrån dina behov och önskemål. Vi söker ständigt att uppnå detta genom att lägga mycket stor vikt på den dialog vi dagligen har med våra kunder.

Topcon i Europa

Topcon Europe etablerades 1970 för att samordna försäljnings- och marknadsaktiviteterna för Topconprodukter i Europa. För att ytterligare förstärka den snabba expansionen av de båda affärsområdena delades Topcon Europe  2005 till att bestå av Topcon Europe Holding, Topcon Europe Medical och Topcon Europe Positioning.

Topcon Europe Medical har ett mycket välutbyggt försäljningsnätverk som täcker hela Europa. Vår starka lokala förankring ger oss möjlighet att dagligen stå i nära kontakt med både ögonläkare och optiker över hela kontinenten. Vårt mål är att alltid tillhandahålla den förstklassiga servicenivå och det rappa gensvar som våra kunder har rätt att kräva. 

Topcon Corporation, Japan

Topcon Corporation grundades 1932 med specialinriktning på optiska instrument. Ända sedan starten har fokus legat på gedigen kvalitet kombinerat med innovativt tänkande. Med tiden har Topcon Corporation blivit ett världsomspännande multinationellt företag med filialer i Asien, USA och Europa. Idag har Topcon över 4.000 anställda och verksamhet i alla världsdelar. Topcon Corporation är noterat på Tokyobörsen.